martes, 11 de diciembre de 2012

El poble protesta: El català ni tocar-lo!

Prop de 300 persones van participar ahir en la concentració contra la llei d'educació del ministre Wert.

L'Assemblea Nacional Catalana i l'Ajuntament de Flix van ser els encarregats de reunir el poble de Flix en protesta de l'avantprojecte de la LOMCE del ministre Wert i en defensa del model de l'escola catalana. Segons Wert, el català passaria a ser la quarta llengua de l'ensenyament, deixant de ser llengua troncal i convertint-se amb una especialitat.
Seguint el projecte somescola.cat unes 300 persones aproximadament es van sumar ahir a la protesta, entre membres i simpatitzants de l'ANC, autoritats, representants dels centres educatius, pares i alumnes.
El fet més destacat de l'acte va ser un manifest llegit per Montserrat Estela Carreras on s'hi podia veure clarament el rebuig profund del poble català:
 
"Que la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya. Som els catalans i les catalanes els que hem escollit lliurement el nostre model educatiu i no permetrem que cap ingerència vulneri la nostra voluntat.

Una vegada llegit el manifest i després de cridar "Visca Catalunya" la majoria dels presents es van sumar amb crits d'independència. L'acte va acabar amb nombrosos aplaudiments. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario