lunes, 17 de diciembre de 2012

VI Premi" La Ploma d'Or" a la Universitat Autònoma de Barcelona

La Universitat Autònoma de Barcelona guardona aquest any la trajectòria professional de Lluís Foix, Manuel Cuyàs i Jaume Barberà.

Per sisè any consecutiu, els estudiants de Periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació guardonen tres periodistes per la seva trajectòria professional. Aquest any, l'acte va tenir lloc el 12 de Desembre a la mateixa facultat, on tots els presents van tenir l'oportunitat de poder escoltar les paraules dels guardonats d'aquest 2012; Lluís Foix, Manuel Cuyàs i Jaume Barberà.
Els tres guardonats d'esquerra a dreta; 
Lluís Foix, Manuel Cuyàs i Jaume Barberà

L'acte va començar amb un pica-pica i una sessió de fotografies davant l'Aula Magna de la facultat per tal d'enriquir l'edició i superar-se com ho ha fet cada any.
El Degà de la Facultat Josep Maria Català va dedicar unes paraules  de benvinguda als assistents i va voler destacar el guardó de "La Ploma d'Or" com a simbolisme del treball i la feina ben feta dels premiats. Posteriorment, va donar pas a "La crisi del Periodisme", un manifest fet pels estudiants en el què enfocaven una fantasiosa però divertida interpretació de com seria el periodisme d'aquí uns anys. 

Els lliuraments es duien a càrrec dels glossistes, companys de professió dels guardonats.
Xavier Bosch va entregar el guardó a Lluís Foix, destacant que n'era mereixedor ja que complia els set requisits necessaris que ha de tenir el bon periodista. Lluís Foix, director de la Vanguardia i famós corresponsal, va agrair per la seva banda l'homenatge i va voler dedicar unes paraules a tots els estudiants destacant la complicada situació que viu la professió.
Tian Riba va entregar seguidament "la Ploma" a Manuel Cuyàs, coautor de "Les Memòries de Jordi Pujol". El guardonat va animar a tots els alumnes a seguir amb "aquesta professió tan bonica" ja que ells eren necessaris per tirar endavant les veritats de la societat.
Finament, Ernest Folch va lliurar el premi a Jaume Barberà, presentador del programa "Singulars", qui va voler destacar que " El bon periodista no és bo si solament descriu, ha d'anar a buscar tots els perquès".

En la meva opinió, unes grans paraules que ens van animar a tots com a alumnes de periodisme i sobretot, com a persones. Va ser un honor molt gran poder gaudir d'aquelles reflexions i de la visió dels nostres models a seguir. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario