jueves, 18 de octubre de 2012

Maruja Torres: "La carrera del periodisme és com una nòria, ara ets amunt, ara ets avall"


Maruja Torres juntament amb el Degà i la Vicerectora
de la Facultat. Fotografia cedida per Adrià Garcia
Maruja Torres inaugura el curs acadèmic 2012-2013 de la Facultat de Ciències de la Comunicació amb un dels seus característics discursos mediàtics.

El passat dimarts 9 d'octubre va tenir lloc a l' Aula Magna de la Facultat la tradicional lliçó inaugural del nou curs acadèmic. L'acte va obrir les seves portes amb unes paraules esperançadores de Josep Maria Català, Degà del centre, i la Vicerectora de la UAB Glòria González, comunicant a tots els alumnes la seva visió objectiva dels fets d'actualitat i animant a escoltar les paraules d'una convidada molt especial; Maruja Torres.

L'escriptora i periodista d 'El País va encetar el seu discurs "Preguntes que els periodistes ens hauríem de fer cada dia" remarcant el greu moment que està vivint la premsa i la professió del periodisme des d'una visió molt propera; el diari on treballa, amb unes paraules contundents; "Avui és un dia trist perquè avui 138 periodistes aniràn al carrer". Amb aquestes paraules va  pretendre així conscienciar les mirades de tots els futurs periodistes de la sala i advertir-los que és en les seves mans la manera de canviar el futur d'una professió tan apassionant com és la seva. Saltant-se el seu petit esquema no van passar per alt aspectes com la educació o la crisi viscuda, però per sobre de tot les seves paraules van ser encoratjadores, dures i properes; "explica la teva veritat defensant-la a mort".
La xerrada va acabar amb un torn de preguntes i les paraules de la Vicerectora  desitjant a tots un bon curs, sense deixar de banda aspectes com l'il·lusió i l'esforç.


BIOGRAFIA
Maruja Torres és una periodista actual de 67 anys que avui en dia treballa com a redactora al diari "El País". Amb els seus 46 anys de professió ha treballat d'escriptora, corresponsal de guerra i columnista a més a més d'haver "tocat" temes tan amplis com el cinema entre d'altres. Avui en dia, i durant tota la seva carrera periodística, podem destacar dos premis molt importants en la seva carrera ; El Premi Planeta de Novel·la i el Premi Nadal, únicament petits reconeixements en comparació a la seva gran trajectòria. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario