lunes, 26 de noviembre de 2012

Petites essències de la nostra terra. III Festa de l'Oli de la Reserva Natural de Sebes


Es celebra ahir la III Festa de l'Oli de la Reserva Natural de Sebes al molí Oliflix. L'acte va gaudir d'una molt bona participació, on s'hi va poder veure l'elaboració artesanal de l'oli i tastar la tradicional clotxa del nostre territori.

Ahir diumenge el poble de Flix va poder gaudir de la III Festa de l'Oli de la Reserva Natural de Sebes al molí Oliflix, on l'objectiu principal era donar a conèixer el procés artesanal de realització de l'oli ecològic de les nostres terres.
Durant el matí, tots els participants van poder gaudir de la tradicional clotxa, i, seguidament, van tenir l'oportunitat de visitar les instal·lacions del molí, on allí es podia observar el procés d'elaboració i producció del producte.
A més a més es van dur a terme un seguit d'activitats complementàries com van poder ser una visita guiada a la Reserva Natural i al molí Oliflix per discapacitats visuals, un tast de l'oli i la possibilitat de comprar diferents lots del producte.
El Grup de Natura Freixe han estat els emprenedors del projecte, el qual va gaudir d'una excel·lent participació de més de 200. Segons veus dels participants "Ha estat una gran experiència. Realment interessant i molt informativa".

Per a més informació podeu consultar la web http://www.oliflix.com o la pàgina de Facebook del Grup Natura Freixe.








domingo, 25 de noviembre de 2012

Flix decideix. Eleccions al Parlament de Catalunya 2012


El municipi de Flix ha decidit avui el futur de Catalunya amb un fort posicionament independentista.


Els flixancos i flixanques han donat avui el seu vot a les urnes per tal de decidir el futur del nostre país. La participació del municipi ha estat d'un 70,42% , un 7% més que en les passades eleccions autonòmiques. Aquest increment ha estat gratament sorprenent, i és així com molts ho justifiquen com " el primer pas cap a una nova Catalunya".
S'han enregistrar en total 2.090 vots a candidatures, 896 abstencions, 18 vots nuls i 25 vots en blanc. 

Font: http//www.parlament2012resultats.cat/09AU/DAU0943906099_L2.htm?d=932

miércoles, 7 de noviembre de 2012

La Joventut Esportiva de Flix; primer "club per la independència"


La Joventut esportiva de Flix és va convertir ahir per la tarda amb el primer club de futbol a Catalunya que es proclama a favor de la Independència.
Logotip de la samarreta presentat a l'assemblea.
Fotografia cedida per Pere Muñoz

Després de 61 vots a favor, 2 em contra i 3 en blanc els socis van aprovar ahir en una assemblea extraordinària al casal Sant Jordi del poble la iniciativa proposada per la directiva: el club col·laborarà amb l' Assemblea Nacional Catalana (ACN) i lluirà a la equipació una estelada a la part posterior de la samarreta i el logotip de l'ACN a la part davantera.
"La intenció de la proposta no és polititzar la institució, sinó estar sempre al costat del poble i per això s'ha volgut fer que tots els socis majors d'edat puguin ser partícips d'aquesta decisió. [...] No és la nostra intenció excloure a ningú i tenim en compte que el club està format per gent de tots els partits polítics". Aquestes van ser les paraules del president del club, Albert Mani, qui va voler emfatitzar no un posicionament, sinó el suport del club envers el moviment independentista dins la zona catalana culminat aquest 11 de setembre.